Kranio Sakral Terapi & Traumeforløsning/Unwinding

OBS!

(Det er af allerstørste vigtighed at påtage, at mange af disse teknikker til traumeforløsning, samt informationerne omkring behandlingsmetoden, udelukkende er noget jeg har udviklet igennem min karriere, samt min erfaring indenfor området -bindevæv/fascier og traumeforløsning. Derfor er jeg alene at stille til ansvar for behandlingsmetoden).

KROPPEN KAN SELV

  • Unwinding betyder at "give slip" / Kroppen vikler sig ud af sine traumer og spændinger.

  • Unwinding er en proces, hvor klientens krop gennemgår en spontan reaktion/bevægelse, som respons til terapeutens berøring.

  • Unwinding teknikker anvendes til at forløse smerter og afhjælpe restriktioner i bevægelsesfriheden.

  • Jeg anvender Unwinding til behandling af smerter, skader og følelsesmæssige traumer.

Vigtigt

⚫️ Vores intelligente menneskekrop unwinder KUN når den er klar. Terapeuten afgører ikke om kroppen skal unwinde, men fungerer som katalysator for processen. Unwinding handler endvidere om tillid til din egen krop, processen samt behandlingen. Hvis du er afvisende/skeptisk omkring behandlingen, kan dette skabe en blokering, da du ubevidst fortæller din krop, at det ikke virker ⚫️

Under disse behandlinger med oplever mange klienter, at kroppen selvregulerer og giver slip på sine spændinger. Det kan være i små pludselige ryk, som når man er ved at falde i søvn, hvor kroppen giver et spjæt. Hos flere og flere af mine klienter, der prioriterer et behandlingsforløb, opleves dog et større og mere bredt bevægelsesmønster.  Dette er vores ubeskrivelige intelligente krop, der får sit frirum til at give slip og løsne sine egne spændinger, fysisk såvel som psykisk. unwinding er en behandlingsform hvor terapeutens mål er at løsne restriktionerne i klientens bindevæv, ved at introducere forskellige dele af kroppen til at bevæge sig mod en afspændt tilstand. Dette igangsætter spontane bevægelser hos klienten, hvis krop både kan rotere, bøje, strække sig m.m. Det kan være dele af kroppen eller hele kroppen, der bevæger sig. Bevægelserne kan være overraskende og overvældende for klienten, hvis vedkommende ikke har oplevet dette før. Man skal her huske, at det er kroppen selv, der laver bevægelserne. Dette gør den for at bryde de negative mønstre den er fastlåst i og gør derfor det omvendte af at skade sig selv.

Denne behandlingsform er en blid behandlingsform, der arbejder med og understøtter kroppens inderste potentiale til selvregulering. Fuldstændig som når kroppen får en rift/sår og kroppen selv healer og lukker såret med nyt væv.

Hvad sker der i kroppen ved stress, traumer og fysiske skader

Når vores hyperintelligente krop bliver pådraget et traume/chok eller kommer alvorligt tilskade går vores fasciesystem i “frys tilstand”. Denne forsvarstilstand, hvor nervesystemet fryser, foregår i vores underbevidsthed, pr. instinkt. I denne tilstand er vores bevidste sind ikke længere i kontrol og vi kan således ikke bevidst træffe en beslutning om selv at komme ud af tilstanden. Denne instinktive frys tilstand bliver indprintet i vores fasciesystem, som indhyller hele kroppen fra top til tå. Resultatet bliver at vores nervesystem bliver fanget i en tilstand af alarmberedskab. At være fanget i denne tilstand kræver enormt meget energi, forbruger vores ressourcer uden vi er bevidste om det og vores krop udmattes. Over tid vil denne frys tilstand, som kroppen er fastlåst i, skabe restriktioner i vævet, øge muskelspændinger, skabe triggerpunkter m.m. Ved skader, hvor man slår sig, skærer sig, misbruger sin krop med for hård træning eller dagligt udsætter kroppen for skadelige ensidige arbejdsstillinger, opstår denne stivnede tilstand af bindevæget også. Her er det ofte i et afgrænset område, at bindevæget stivner/fryser, til at starte med. Over længere tid vil dette sprede sig til hele kroppen og også påvirke de kompenserede muskler i udpræget grad.

Tilgangen til unwinding handler om at skabe et trygt miljø, hvor jeg blidt holder min klients krop i positioner, som bringer kroppen i kontakt med traumet. I disse positioner kan klientens vævshukommelse slippe traumerne/release.

For at introducere kroppen til unwinding må jeg som terapeut være meget centreret og grounded i mig selv. På denne måde kan min krop og nervesystem fungere som en katalysator for den indre visdom klientens krop har, til at heale sig selv. 

Unwinding sker, ud fra min erfaring, når klienten føler sig tryk, støttet og i sikkerhed i mine hænder. Uanset om din krop unwinder ved større bevægelser eller ved små ryk, summen eller prikken, tager dit system hvad den har brug for. Dette vil altså sige at unwinding med små uudtalte bevægelser virker på samme måde som ved folk, der bevæger sig meget under behandlingen. Alle kroppe er forskellige.

Ofte igangsætter klientens krop mere udtalte unwindingsprocesser, efter klienten har modtaget mere end en behandling, da nervesystemet lærer, at det er i et sikkert rum for afspænding og traumeforløsning. Behandlingen foregår i stilhed og ved at klienten ligger afslappet på briksen.

I de år jeg har været Kranio Sakral terapeut har jeg erfaret, at kroppen kun arbejder på dette dybe plan, hvis klienten er åben for dette.

Kontakt eller Bestil en tid:
Du kan booke din behandling via Online bookning her: milles.onlinebooq.dk eller du kan kontakte Mille -> her.